Tour 2016 …venované Ďurkovi kapely Slobodná Európa zastaví v litvínovské Ponorce

Začátkem letošního roku opustil tento svět Juraj „Ďuro“ Černý, mimo jiné také člen kapely Slobodná Európa, která na jeho počest a jako vzpomínku jede turné nazvané „TOUR 2016 …VENOVANÉ ĎURKOVI“. Zastávkou vzpomínkového turné se stane v pátek 11. listopadu 2016 také Hudební klub Ponorka Litvínov. O support se pak postarají kapely Švindl a Zero Zero.

Slovenskou kapelu Slobodná Európa by měl znát asi každý, i kdyby o československou punkovou scénu pouze zavadil. Kapela existuje víc než čtvrt století a má na svém kontě „4 albumy, 13 videoklipů, okolo 900 koncertů, minimálně 1.000 průserů a skandálů a mýtus punk & rock’n’rollové legendy“.

Ztráta dlouholetého bubeníka a „tmelu kapely“ Juraje Černého byla pro Slobodnou Európu těžkou ranou. Kapela se však nevzdala a za bicí se po deseti letech vrátil Tomáš „Tuleň“ Vojtek a kapela jako vzpomínku a na počest právě Ďurka uspořádala turné, s kterým se zastaví i v litvínovském podzemním klubu.

Hosty litvínovského koncertu bude litoměřická punk-rocková kapela Švindl. Kapela existuje od roku 2008. Původně čtyřčlennou kapelu opustil letos na jaře jeden z kytaristů, a kapela tak několik měsíců pokračovala v koncertování jako trio. Koncem léta však Švindl na svém facebookovém profilu oznámili příchod nového kytaristy a tak by se v Ponorce měli představit už zase ve čtyřech.

V Ponorce se 11. listopadu představí také teplická punková kapela Zero Zero. Kapela vznikla v roce 2000, ale provázejí ji zásadní personální změny. V aktuálním složení kapela už nějakou dobu funguje a na svém profilu na Bandzone vloni zveřejnila několik nově nahraných songů.

Hudební klub Ponorka Litvínov najdete v podzemních prostorách kulturního centra Citadela. Klub je v provozu od roku 2010 a je v Litvínově nejdéle fungujícím klubem, který dává prostor rockové i elektronické hudbě i z „okrajových“ a jinde opomínaných žánrů.

Vstupné je 200,- a vstupenky na koncert budou v prodeji pouze na místě konání. Kapacita je však omezena a pro návštěvníky ze vzdálenějších míst je možné si vstupenku zarezervovat na e-mailové adrese: ratproduction@post.cz


Slobodná Európa rock’n’roll-punk / Bratislava
www.slobodnaeuropa.sk
www.facebook.com/slobodnaeuropa
bandzone.cz/slobodnaeuropa

Švindl punk-rock / Litoměřice
bandzone.cz/svindl
www.facebook.com/SvindlPunkRock

Zero Zero punk-rock / Teplice
bandzone.cz/zerozero

Hudební klub Ponorka Litvínov
www.ponorka-litvinov.cz
www.facebook.com/Ponorka.Litvinov 
bandzone.cz/klub/ponorkalitvinov

Událost na Facebooku.

 

1 trackback / pingback

  1. Slobodná Európa v Ponorce | PONORKA LITVÍNOV

Komentáře jsou uzavřeny.