Hudební klub Ponorka a město Litvínov

Někteří z vás už delší dobu tuší, že fungování a pokračování Hudebního klubu Ponorka v litvínovské Citadele je v rukách rady města Litvínova (ANO, STAN a KSČM) a vedení společnosti SPORTaS, s.r.o..

Rada města se rozhodla podporovat druhý litvínovský hudební klub investiční částkou 100.000,- na rok 2018. Je to skoro stejná částka, kterou Hudební klub Ponorka platí společnosti SPORTaS, s.r.o (která je 100% vlastněná městem Litvínov) na nájemném za prostory v Citadele. Nejenže se zástupci města Litvínov rozhodli zvýhodnit „konkurenci“, ale také vedení Citadely se rozhodlo ztížit fungování Hudebního klubu Ponorka a pořádat koncerty dotované městem Litvínov a to vždy jeden pátek v měsíci.

Nemáme nic proti činnosti Citadely a ani finanční podpoře jiného klubu, jen bychom byli rádi, aby byly podmínky nastavené pro všechny jmenované subjekty stejně.

Proto žádáme radu města Litvínov a vedení Citadely o odpuštění nájemného, které ročně činí 96.000,-. V případě zamítavého stanoviska budeme nuceni hudební klub Ponorka k 30.9. 2018 uzavřít, protože nechceme – a ani to nebude v našich silách – provozovat Hudební klub Ponorka za současných nerovných podmínek.

Hudební klub Ponorka Litvínov je jediným hudebním klubem s živým hraním, který od roku 1989 funguje v kuse osm let se stejným vedením a na stejném místě. Za tuto dobu jsme v Litvínově dokázali uspořádat spousty akcí významných umělců a kapel z celého světa. Po celou dobu své existence klub také poskytuje prostor neziskovým spolkům, lokálním a začínajícím interpretům a kapelám.

Za Hudební klub Ponorka Filip Marko a Eda Fröhlich

1 trackback / pingback

1. Hudební klub Ponorka a město Litvínov: Situace v září 2018 | PONORKA LITVÍNOV

Komentáře jsou uzavřeny.